Piet Stoelwinder

Na een loopbaan van ruim 42 jaar in het bedrijfsleven heb ik in 2011 besloten om met vervroegd pensioen te gaan en andere dingen voor mezelf te gaan doen.

In het bedrijfsleven heb ik een ruime ervaring opgedaan in de roestvrijstaal- en voedingsmiddelen industrie. Ruim 30 jaar ben ik werkzaam geweest bij Biddle bv in Kootstertille, waar ik diverse managementfuncties heb bekleed en de laatste 10 jaar de functie van algemeen directeur.

In de loop der jaren zijn er vele contacten ontstaan met andere bedrijven, leveranciers, afnemers en overheden. Binnen deze netwerken ben ik nog actief, o.a. als bestuurslid van de ondernemers-vereniging in de gemeente Achtkarspelen en heb ik zitting in meerdere klankbordgroepen van ondernemers in de provincie Fryslân.

Met Biddle bv, een bedrijf dat zich bezig houdt met de ontwikkeling, productie en verkoop van apparatuur voor klimaatbeheersing en klimaatscheiding heb ik in 2011 deelgenomen aan een “Koploperproject” in de gemeente Achtkarspelen.

Aan dit door de gemeente geïnitieerde project werd deelgenomen door 5 bedrijven, die zich gedurende een half jaar gezamenlijk hebben beziggehouden met duurzaam ondernemen, ook wel maatschappelijk verantwoord ondernemen genoemd.

Dit project heeft ertoe geleid dat de deelnemers duurzaam ondernemen verder hebben doorgevoerd
in de organisatie en aansprekende resultaten hebben bereikt.

Inmiddels zijn er in Fryslân meerdere projecten uitgevoerd en zijn de deelnemers enthousiast over
de resultaten.